Saç Bakımı

Saç Bakımı

Gösterilen: 1 ile 21 arası, toplam: 26 (2 Sayfa)

Saç Bakımında Doğal Yöntemler Nelerdir?

Saç bakımında doğala sadık kalmak için öncelikle doğal içerikli ürünler kullanmamız gerekir. Saçlarımız hem gün boyu maruz kaldığımız çevresel koşullardan ve kirlilikten hem de kimyasal içerikli ürünlerden ve boyalardan yıpranır. Doğal içerikli ürünler ise saç ve saç derimizin sağlıklı kalmalarına yardımcı olur, zaman içinde uğradıkları hasarı onarır. Homemade Aromaterapi olarak şampuan ve saç kremi, saç bakım yağı ve maskesini gibi saç bakım ürünlerinin doğal içerikli alternatiflerini sunuyoruz; şifasına inandığımız uçucu yağ ve sabit yağ seçeneklerimiz ile evde kendi saç bakım maskenizi ve saç bakım yağlarınızı kendi ihtiyaçlarınıza özel olarak hazırlamanıza yardımcı oluyoruz.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde doğal saç bakımı öncelikle doğal şampuan ve saç kremi kullanımı ile başlayabilir. Çok sevdiğimiz Aromaterapik Şampuan ve Aromaterapik Saç Kremi’miz doğal içerikleri ve içlerinde bulundurdukları uçucu yağlar ile hem saçımızı gün boyunca dış etkenlerde dolayı birikmiş kirden arındırırken hem de saçımızın yağ dengesinde kalmasını sağlar. Yıpranmış saçlar için özellikle gerekli olan yoğun bakımı Saç Bakım Yağı ve Saç Bakım Maskesi ile sağlayabiliriz. Bu doğal bakımın seyahatlerimizde de bize eşlik etmesi için mini boy ürünlerimizden oluşan Saç Bakım Seti’mizi yanımıza alabiliriz. Saçlarımızı yumuşacık yapacak bir saç bakım maskesini kolaylıkla evde de hazırlayabiliriz. Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi veya Argan Yağımızı bir kaseye koyup içine dilediğimiz ve saçımızın ihtiyacı olan uçucu yağlardan damlatarak bir karışım hazırlayıp masaj yaparak saç diplerimize ya da bütün saçımıza uygulayabiliriz. Hindistan cevizi yağının erime sıcaklığı 24 °C olduğu için sıcak yaz günlerinde sıvı halde olacaktır ve argan yağı ile kolay karışacaktır. Havanın daha soğuk olduğu zamanlarda kullanacağımız kadar Hindistan cevizi yağımızı kavanozdan alıp radyatörün üzerinde veya üstünü kapatarak sıcak suda benmari yöntemi ile erimesini sağlayıp argan yağı ile karıştırabiliriz. Lavanta ve Papatya sularını da hem kuru hem ıslak saçımızda kullanabiliriz; taramayı kolaylaştırır, yatıştırıp besler. Doğal Fermentasyon Çilek Sirkesi ve Gül Sirkesi’ni de saçlarımızı yumuşatmak için kullanabiliriz.

Saç Bakımında Hangi Yağlar Kullanılır?

Saç Bakımında saçın ve saç derisinin özelliklerine göre uçucu ve sabit yağlardan farklı kombinasyonlar kullanabiliriz. Sabit yağlar bulundurdukları vitaminlerle tek başlarına saç ve saç derisi için besleyici ve nemlendirici özellikte olmalarının yanı sırası uçucu yağların derimize zarar vermeden uygulanmasına ve şifalarının saç derimizin alt katmanlarına taşınmasına yardımcı olurlar. Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı saçı nemlendirip yumuşatırken Soğuk Sıkım Tatlı Badem Yağı saçı besler, içinde bol bol E Vitamini bulunan Soğuk Sıkım Argan Yağı saçımıza canlılığını geri verir, Jojoba Yağı ise saçı yağ dengesi getirir. Bunların içine damla hesabı ile eklenecek uçucu yağlardan Biberiye Uçucu Yağı saç dökülmesini engellerken Sedir Uçucu Yağı kepeklenme karşıtıdır; ince telli ve yağlı saçlar için Limon Uçucu Yağı önerilirken saça parlaklık kazandırmak için Ylang Ylang Uçucu Yağı, bir türlü uzamayan saçlarımız için Lavanta Uçucu Yağı ve pul pul dökülen saç derisi için Günlük Uçucu Yağı kullanılabilir. Ayrıca, yaz aylarından önce ve sonra bakım ihtiyacınızı karşılayacak doğal güneş koruyuculara da göz atabilirsiniz.

Saç Bakım Yağları Saça Nasıl Uygulanmalı?

Saç Bakım Yağları saçlarımız kuruyken yağların derimize temas edip saç köklerine ulaşacağı saç diplerinden başlayarak saçın daha yıpranmış olduğu uçlara kadar uygulanabilir. Avuç içine alacağımız bir miktar Saç Bakım Yağını saçımıza ve saç diplerimize masaj yaparak uygulamamız ve saç bonesiyle kapattıp 10 - 15 dk kadar beklememiz yeterli olacaktır. Saç bakımı için kullandığımız yağları saçımızı ıslatmadan direkt doğal bir şampuan ile köpürtüp daha sonra su ile yıkadığımızda ise, bakımdan sonra istemeyeceğimiz yağlı bir görüntüden de kurtulmuş oluruz.